Hoe voorafgaande zorgplanning als vrijwilliger aanbrengen in de palliatieve zorg

Doelgroep

Vrijwilligers die werkzaam zijn binnen palliatieve zorg of in contact komen met palliatieve situaties, en vrijwilligersverantwoordelijken.

Doelstelling

Ontmoetingsmomenten waar we een aantal specifieke thema’s uitdiepen en dit onder begeleiding van een aantal deskundigen met een hart voor vrijwilligers. We bieden de mogelijkheid voor vrijwilligers om onderling ervaringen uit te wisselen en kennis op te doen.

Programma

Hoe voorafgaande zorgplanning aanbrengen als vrijwilliger in de palliatieve zorg?
Het continue proces over nadenken wat je wil of niet wil wanneer je ernstig ziek zou worden en je je wil niet langer kan uitdrukken, jezelf informeren, beslissingen nemen en voorbereiden, tijdig erover spreken met je zorgverleners en naasten en je beslissingen op papier zetten, noemt men ‘voorafgaande zorgplanning’. Het vastleggen van je wensen op papier gebeurt via voorafgaande wilsverklaringen. In deze vorming worden eerst de 5 correcte wilsverklaringen toegelicht en tot welke mogelijkheden ze leiden, voor wie ze zijn bestemd, met wie ze worden ingevuld, wie vertegenwoordiger en vertrouwenspersoon is, welke de troeven en hindernissen van deze wilsverklaringen zijn, etc. Daarna wordt nagegaan hoe je hierover het best communiceert als vrijwilliger naar een patiënt of naaste.

 

Datum

19 september 2017 van 13u tot 16u

Locatie

Expertisecentrum Waardig Levenseinde W.E.M.M.E.L., J. Vander Vekenstraat 158 – 1780 WEMMEL

Kostprijs

Gratis (voor alle vrijwilligers van de regio Brussel-Halle-Vilvoorde)

Inschrijvingen

Forum Palliatieve Zorg: 02/456.82.09, secretariaat@forumpalliatievezorg.be of online via www.forumpalliatievezorg.be.